Wine&Food Noble Night - największa w Polsce magiczna restauracja - MADE Talks

Wine&Food Noble Night – największa w Polsce magiczna restauracja

Witek Iwański, Marcin Filipkiewicz, Łukasz Budzik to wybitni polscy szefowie kuchni
i finaliści poprzednich edycji konkursu Wine&Food Noble Night! Kto w tym roku zdobędzie laur zwycięstwa? Właśnie ruszyły przygotowania do tegorocznej edycji i trwa rekrutacja do pierwszego etapu konkursu (do 13 kwietnia). Uroczysty finał już 13 października 2018 r.
w Warszawie, wtedy to na jeden wieczór powstanie magiczna, największa w Polsce restauracja.

Patrząc na profesjonalne losy dotychczasowych uczestników konkursu można powiedzieć, że WFNN to sprawdzian umiejętności managerskich i kulinarnych oraz trampolina dla najlepszych szefów kuchni w Polsce, którzy potwierdzają swoje kwalifikacje i bez kompleksów idą dalej. Natomiast dla startujących restauracji to błysk i moment, który daje możliwość zaistnieć przed prestiżowym biznesowym i mediowym gronem blisko tysiąca osób, które cenią wyjątkowe doświadczenia kulinarne i z przyjemnością podążają szlakiem nagrodzonych miejsc.

Wielki finał – prestiżowa KUCHNIA, magiczny SERWIS, ale wygrywa prostota

10 lat, ponad 100 nagród, 120 wybitnych szefów kuchni, 720 kucharzy,  ponad 1 000 kelnerów i co roku kilkuset gości to liczby, które pokazują rozkwit projektu. I chociaż brzmi to jak przerażające przedsięwzięcie logistyczne, Wine&Food Noble Night to jedna z najlepiej przygotowanych imprez kulinarnych w Polsce, gdzie organizatorzy wspierają finansowo
i organizacyjnie uczestników. W tym roku dodatkowo kucharze otrzymają wsparcie mentorów kulinarnych, czyli szefów kuchni, którzy wygrali poprzednie edycje i wiedzą, gdzie tkwi tajemnica zwycięstwa w konkursie.

Zapytaliśmy jednego ze zwycięskich szefów kuchni Łukasza Budzika, który w nagrodę odbył staż w trzygwiazdkowej restauracji Guy Savoy, jaka jest najważniejsza nauka, jaką zapamiętał po tej wizycie. „Najprostsze jest najtrudniejsze” to słowa Szefa Guy’a, ale też prostota to przepis na sukces w konkursie Wine&Food Noble Night.

JURY – kilkuset gości restauracji

To jedyny konkurs w Polsce, gdzie w jury siedzą potencjalni, wymarzeni goście polskich restauracji: wyjątkowi goście z całej Polski, reprezentanci biznesu, sztuki, polityki czy gastronomii. Podczas gali będą mieli okazję spróbować wszystkich dań i je ocenić. Oczywiście dodatkowo uczestników oceni profesjonalne jury, które zadba o najwyższy poziom.

Nagrody – zagraniczne staże i rozwój

W konkurs wpisany jest rozwój umiejętności kulinarnych i managerskich uczestników,
a zwycięzcy otrzymują staże u zagranicznych szefów kuchni na świecie (2017 r. – bracia Roca w Gironie, 2016 r. – Elena Arzak w San Sebastian, 2015 r. – Alain Ducasse w Paryżu) oraz wiele innych prestiżowych nagród, które pozwalają im rozwinąć skrzydła m.in. nowatorskie szkolenia managerskie MADE PROGRESS.

Zasady udziału – wsparcie finansowe i organizacyjne

Konkurs przewiduje dwa etapy. Do 13 kwietna trwa rekrutacja i eliminacje, gdzie poza zgłoszonymi propozycjami dań ocenie podlega m.in. obsługa, wystrój i regularne menu zgłoszonej restauracji.

Dwunastu uczestników wyłonionych w I etapie weźmie udział w gali finałowej. Organizator zapewnia wsparcie techniczne i merytoryczne oraz gamę działań promocyjnych. Udział w konkursie jest bezpłatny.

Więcej informacji: www.noblenight.pl
Zgłoszenia do 13 kwietnia na: konkurs@nobleconcierge.pl

Translate »